Juul Back - Biografie

Met meer dan 20 jaar ervaring in de maritieme industrie wist ik dat nu het juiste moment was om mijn kennis te gebruiken voor YachtServicesNL.

Geboren en getogen in Zeeland speelde het water op jonge leeftijd al een grote rol in mijn leven. Mijn eerste introductie kreeg ik op de zeilboot van mijn ouders. Hierna was ik verkocht en had als doel te gaan varen bij de Koninklijke Marine. Toen ik op mijn 16de door de selectie was gekomen ben ik begonnen als techneut aan boord van een fregat, ik ben als onderofficier geëindigd bij de Onderzeedienst. Binnen deze 10 jaar heb ik als techneut zowel qua opleiding als in de praktijk ervaring opgedaan en een solide basis gelegd met een “hands-on” mentaliteit. Na deze periode, waarin ik over de gehele wereld gevaren heb, ben ik gaan werken bij een van de grootste  luxe jachtbouwers in Nederland. Hierin coördineerde ik de elektrische onderaannemer in het gehele productie proces tot aan het daadwerkelijk opleveren van de systemen. Deze systemen waren bijv: Generatoren/Entertainment/AVIT/Navigatie. Deze dienden aan de hoogste mogelijk kwaliteit opgeleverd te worden en te voldoen aan de klasse eisen van daartoe bevoegde bureaus, denk hierbij aan Lloyds/BV en MCA. Tijdens de avonduren heb ik de opleiding Maritiem Officier gevolgd en ben in het bezit van mijn scheepswerktuigkundige vaarbevoegdheid. Met mijn kennis en ervaring op elektrisch en scheepswerktuigkundig gebeid ben ik met mijn gezin naar het Midden Oosten getrokken. Als hoofd van de afdeling inbedrijfstelling en garantie waren wij verantwoordelijk voor het opstellen van inspectie rapporten en het opleveren van alle  systemen van nieuwbouw sleepboten, polyester loods boten etc. Deze leverden we op aan classificatie bureaus en de klant vertegenwoordiger. Na het opleveren zorgden wij voor de afhandeling van alle mogelijk garantie werkzaamheden. Verder ben ik regelmatig ingezet voor Luxe jachten in het Midden Oosten en daarbuiten. Hierin maakte ik inzichtelijk welke werkzaamheden er benodigd waren om zodoende een gerichte aanbieding te maken ter voorbereiding van het dokken van het luxe jacht. Uiteraard gingen deze werkzaamheden in goed overleg met de kapitein en hoofdmachinist aan boord. Ik heb mijn tijd in het Midden-Oosten afgesloten als hoofd productie, met +/- 600 medewerkers en 27 nationaliteiten kunt u zich voorstellen dat dit een fantastische uitdaging was. Binnen deze periode werden er 4 x 29meter sleepboten en 2x 71meter Fast Yacht support schepen gebouwd.

Om mijn portfolio m.b.t. nieuwbouw schepen uit te breiden ben ik in dienst gegaan in de Marine bouw cq special projects. In deze afdeling werden de voorbereidingen getroffen voor een efficiënte bouw strategie, planning etc. Ik heb een ruime ervaring met het maken en uitvoeren in inspectie met een breed scala aan regelgeving variërend van Lloyds, Polar codes, MCA etc.

Als nuchtere Zeeuw heb ik alle stappen in de maritieme techniek doorlopen en sta ik klaar om u van adviezen en een kundig rapport te voorzien.